2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1486]

Surówka z kapusty i małosolnych ogórków

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna surówka do obiadu i pieczonych mięs.

Surówka z kapusty i małosolnych ogórków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty i małosolnych ogórków

 

  • 1/2 sztuki średniej kapusty pekińskiej
  • 3 ogórki małosolne
  • 1 marchewka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • sól pieprz do smaku
  • garść rzeżuchy posiekanej lub szczypiorku.

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty i małosolnych ogórków
Marchewkę obrać razem z resztą warzyw umyć .Kapustę posiekać nożem ,marchewkę zetrzeć na tarce .Ogórka i cebulę pokroić w kostkę wymieszać wszystko razem w salaterce ,dodać wyciśnięty przez praskę czosnek ,posolić i doprawić do smaku pieprzem ,na koniec dołożyć majonez ,musztardę i śmietanę wymieszać posypać posiekaną rzeżuchą .
Surówka z kapusty i małosolnych ogórków
warzywa myjemy osuszamy kapuste szatkujemy
Surówka z kapusty i małosolnych ogórków
marchewkę ścieramy na tarce ogórki kroimy w kostkę
Surówka z kapusty i małosolnych ogórków
dodajemy resztę składników cebulę i czosnek wyciśnięty
Surówka z kapusty i małosolnych ogórków
doprawiamy do smaku solą pieprzem dodajemy majonez śmietanę i musztardę mieszamy