Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do surówki można dodać majonez bez jogurtu.

Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią
Cukinię umyć, zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z solą, odłożyć na 10 minut, następnie odcisnąć z powstałego płynu. Kapustę pekińską drobno poszatkować. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią
Marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, przyprawić do smaku i wymieszać.