dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 586]

Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rukola nadaje nowego wymiaru tej prostej sałatce

Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą

 

  • pół niedużej kapusty pekińskiej
  • 1-2 garście świeżej rukoli
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i siekamy dość drobno. Oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na 5min by pod wpływem soli zmiękła i puściła soki. Rukole myjemy, odwirowujemy i rwiemy na kawałki dodają do kapusty. Wszystkie mieszamy z sosem z majonezu i jogurtu naturalnego.Sub bbnautFlash_FSCommand(ByVal command, ByVal args) call bbnautFlash_DoFSCommand(command, args) end sub

Tagi:

kapusta rukola