Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2736]

Surówka z pory i papryki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do surówki można dodać inny kolor papryki.

Surówka z pory i papryki.

Składniki:

Surówka z pory i papryki.

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pory i papryki.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Por przekroić na pół, dokładnie umyć i pokroić w pół krążki, posolić, wymieszać i po 10 minutach odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać. Podawać do obiadu z ziemniakami i mięsem.