Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Surówka z selera naciowego.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Posiekany por można posolić i odcisnąć.

Surówka z selera naciowego.

Składniki:

Surówka z selera naciowego.

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z selera naciowego.
Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą i odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Seler naciowy umyć i drobno posiekać. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i białym pieprzem, wymieszać.