Szarlotka przesypywana

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Szarlotka przesypywana

Banalnie prosta i niezwykle smaczna! Szarlotka przesypywana nie tylko doskonale smakuje, ale i świetnie wygląda. Warstwy ciasta i jabłek wyglądają niezwykle kusząco!

Składniki:

Szarlotka przesypywana

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka przesypywana
1. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczach. Skrop sokiem z cytryny, dopraw cynamonem.

2. Mąkę wymieszaj z kaszą, cukrem pudrem i wanilinowym oraz proszkiem do pieczenia.

3. Prostokątną formę wysmaruj masłem, wysyp tartą bułką. Wsyp do niej 1/3 sypkich składników. Przykryj połową startych jabłek, połową sypkich składników, pozostałymi jabłkami i resztą sypkich składników.

4. Wierzch posyp wiórkami masła. Piecz 50 min w temp. 200 st. C. Jeszcze ciepłą oprósz cukrem pudrem i cynamonem.