iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

szczupak w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

pyszne danie podawac z frytkami

szczupak  w warzywach

Składniki:

szczupak w warzywach

 

  • filet z szczupaka ,
  • 10 dek zielonej młodej fasolki szparagowej ,
  • 2 pomodorki koktajlowe,
  • łyzeczka masła ,
  • plasterek cytryny ,
  • zielona pietruszka ,
  • folia aluminiowa paclan
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

szczupak w warzywach
Na foli kładziemy rybke solimy ,pieprzymy z dwóch stron ,kładziemy plasterek cytryny na to ok 5 długich fasolek ( zawsze je sparzam gorącą wodą ) 2połówki pomidorka na to posiekana natka pietruszki i kawałek masła solimy jeszcze raz i delikatnie zawijamy żeby nie zburzyć piramidki z warzyw . Wkładamy do goracego piekarnika lub na grila .polecam