eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Szparagi Eli w szynce i cieście francuskim

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam pieczone zielone szparagi owinięte szynką i ciastem francuskim. Szparagi były pyszne...

Szparagi Eli w szynce i cieście francuskim

Składniki:

Szparagi Eli w szynce i cieście francuskim

szparagi

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 200 g szynki szwarwaldzkiej
  • 300 g ciasta francuskiego

dodatki

Sposób przygotowania:

Szparagi Eli w szynce i cieście francuskim

przygotowanie szparagów

Szparagi Eli w szynce i cieście francuskim
Rozwinięte ciasto francuskie pokroić na osiem kwadratów.

Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 8 kwadratów.

przygotowanie szparagów cd

Szparagi Eli w szynce i cieście francuskim
Na kawałkach ciasta położyć plasterki szynki.

Na każdy kawałek ciasta położyć po dwa plastry szynki.

przygotowanie szparagów cd

Szparagi Eli w szynce i cieście francuskim
Opłukane i osuszone szparagi po odłamaniu zdrewniałych końcówek położyć na szynce.

Szparagi opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odłamać zdrewniałe końcówki szparagów. Szparagi położyć na szynce.

przygotowanie szparagów cd

Szparagi Eli w szynce i cieście francuskim
Zwinąć w rulon ciasto z szynką i szparagami.

Ciasto ze szparagami i szynką zwinąć w rulon.

przygotowanie szparagów cd

Szparagi Eli w szynce i cieście francuskim

Rulony ze szparagami położyć na blasze i posmarować rozbełtanym jajkiem. Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 220 stopni ( bez termoobiegu ) i piec około 15 minut. Smacznego!