zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2404]

Szparagi w cieście francuskim i boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Bardzo lubię szparagi zapiekane w boczku ale tym razem dodałam jeszcze ciasto francuskie. Szybko i łatwo ale za to jak smacznie.

Szparagi w cieście francuskim i boczku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szparagi w cieście francuskim i boczku

 

  • 10 zielonych szparagów
  • 10 plasterków wędzonego boczku
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

Sposób przygotowania:

Szparagi w cieście francuskim i boczku
Szparagi umyć, odłamać lub odciąć zdrewniałe części i osuszyć. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć wzdłuż na 10 pasków radełkiem. Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia. Każdy szparag owinąć ciastem zostawiając nie zakrytą główkę. Można układać je na blasze. Potem dół szparagów owinąć boczkiem i ponownie ułożyć je na blasze. Szparagi zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 20 minut. Podawać na gorąco.
Szparagi w cieście francuskim i boczku
Etap 1 Szparagi owinąć najpierw ciastem ...
Szparagi w cieście francuskim i boczku
Etap 2
Szparagi w cieście francuskim i boczku
Etap 4 Zapiec szparagi w piekarniku .................