Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Szybka fasolka po bretońsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna fasolka, sprawdza się szczególnie, kiedy musimy zrobić szybki obiadek.

Szybka fasolka po bretońsku. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szybka fasolka po bretońsku.

 

  • 3 puszki białej fasoli w zalewie

 

  • 1/2 kg dobrej kiełbasy

 

 

  • cebula

 

  • 3 łyżki przecieru pomidorowego

 

 

  • szczypta pieprzu, soli, majeranku, wegety

 

 

 

  • 2-3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Szybka fasolka po bretońsku.
Fasolkę razem z zalewą wrzucamy do głębokiego garnka, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i przyprawy. Gotujemy do miękkości. Kiełbaskę i boczek kroimy (ja zazwyczaj ścieram kiełbaskę na tarce o grubych oczkach), paprykę obieramy i kroimy, cebulkę obieramy i siekamy. Boczek, kielbaskę, paprykę i cebulę podsmażamy chwilkę na oleju i przekladamy do ugotowanej fasolki. Dodajemy koncentrat i mieszamy. Doprawiamy do smaku i dusimy jeszcze chwilkę.
Szybka fasolka po bretońsku.
Pyszna fasolka po bretonsku z kiełbaską i boczkiem
Szybka fasolka po bretońsku.
Pyszna fasolka po bretońsku z kiełbaską i boczkiem.