Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Szybki rosół

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gdy nie ma czasu na długie gotowanie, taki rosół będzie najlepszym rozwiązaniem

Szybki rosół Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szybki rosół

 

  • 2 szt kostka rosołowa,
  • 1 szt marchewka,
  • 1 łyżka natka pietruszka,
  • 1 szklanka groszek ptysiowy,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Szybki rosół
Do garnka wlać 1 litr wody, wrzucić kostki rosołowe, dodać pokrojoną marchewkę i ugotować do miękkości. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę rozlać na talerze, dodać groszek ptysiowy, posypać natką pietruszki.
Szybki rosół
Etap 1
Szybki rosół
Etap 2