paulina44444

paulina44444

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Tarta francuska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciasto francuskie okryte sosem śmietanowo-szpinakowym, doprawione pomidorami i dwoma rodzajami serów: feta i mozarella.

Tarta francuska Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tarta francuska

 

Sposób przygotowania:

Tarta francuska
Ciasto francuskie piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zostawić, aby opadło.

Szpinak wrzucić na rozgrzany olej na patelni, wycisnąć czosnek i dolać śmietanę. Posolić, dodać pieprzu. Pomidory pokroić w plastry, a ser feta i mozarella w drobną kostkę.

Na casto francuskie wyłożyć szpinak i rozsmarować go. Następnie na całej powierzchni ułożyć pomidory i posypać serami. Piec 20 minut w 180 stopniach.
Tarta francuska
Podstawą jest ciasto francuskie. Musi opaść po pierwszym pieczeniu.
Tarta francuska
Szpinak zalany śmietaną 12%, dodatkowo wycisnąć czosnek.
Tarta francuska
Pieczemy 20 minut w 180 stopniach - ser pięknie się roztapia.

Tagi:

tarta