tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Tarta z cieciorką i szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu tarta z kindziukiem, cieciorką i szparagami posypana czosnkiem niedźwiedzim.

Tarta z cieciorką i szparagami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Tarta z cieciorką i szparagami

Tarta z cieciorką i szparagami

  • 150 g ciasta francuskiego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • 8 plasterków kindziuka
  • 6 plastrów sera salami z czarnuszką
  • 7 szparagów
  • 2 łyżki cieciorki gotowanej w słoiku
  • czosnek niedźwiedzi

Sposób przygotowania:

Tarta z cieciorką i szparagami
1) Na papierze do pieczenia rozkładamy ciasto francuskie i smarujemy je majonezem z ketchupem.

2) Na sosie z majonezu i ketchupu układamy plasterki kindziuka.

3) Na kindziuku układamy plasterki sera salami z czarnuszką.

4) Od szparagów odłamujemy twarde końce i gotujemy przez 4 minuty w małej ilości osolonej wody. Ugotowane szparagi przecinamy wzdłuż i układamy na serze.

5) Cieciorkę wyciągamy ze słoika i wykładamy na tarcie.

6) Na koniec posypujemy tartę czosnkiem niedźwiedzim.

7) Pieczemy przez ok. 15-20 minut w 220 stopniach.
Tarta z cieciorką i szparagami
Na papierze do pieczenia rozkładamy ciasto francuskie i smarujemy je majonezem z ketchupem.
Tarta z cieciorką i szparagami
Na sosie z majonezu i ketchupu układamy plasterki kindziuka.
Tarta z cieciorką i szparagami
Na kindziuku układamy plasterki sera salami z czarnuszką.
Tarta z cieciorką i szparagami
Od szparagów odłamujemy twarde końce i gotujemy przez 4 minuty w małej ilości osolonej wody. Ugotowane szparagi przecinamy wzdłuż i układamy na serze.
Tarta z cieciorką i szparagami
Cieciorkę wyciągamy ze słoika i wykładamy na tarcie.
Tarta z cieciorką i szparagami
Na koniec posypujemy tartę czosnkiem niedźwiedzim.

Tagi:

tarta szparagi