Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 847]

Tarta z kajmakiem i malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie ciasto z dwiema masami przełamanymi smakiem malin. Robi się je błyskawicznie, a smakuje naprawdę dobrze.

Tarta z kajmakiem i malinami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tarta z kajmakiem i malinami

 

 

  • Na masę śmietanową:
  • 250 mg śmietany kremówki
  • 200 g mascarpone
  • 4 łyżki cukru

 

  • Na masę kajmakową:
  • Puszka masy kajmakowej
  • 100 g masła

 

Sposób przygotowania:

Tarta z kajmakiem i malinami
Robimy kruche ciasto: mąkę i cukier puder przesiewamy przez sito, dodajemy posiekane masło, zagniatamy ciasto, owijamy je folią i wstawiamy do lodówki na kilkanaście minut. Następnie ciastem wylepiamy natłuszczoną formę do tarty. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C na 15 minut.

Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier i mascarpone.

Masę kajmakową miksujemy z masłem.

Na upieczone i ostudzone ciasto wykładamy masę śmietanową, następnie masę kajmakową, a na wierzch maliny.
Tarta z kajmakiem i malinami
Tarta z dwoma kremami i malinami po przekrojeniu