Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1014]

Tatar z łososia (z kaparami)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Idealna przekąska z nutą wykwintności, którą każdy może sam przygotować. Tatar smakuje wyśmienicie i szybko znika.

Tatar z łososia (z kaparami)

Składniki:

Tatar z łososia (z kaparami)

 

Sposób przygotowania:

Tatar z łososia (z kaparami)

Przygotowanie:

Tatar z łososia (z kaparami)
Łosoś nie może być zmielony na gładką pastę.

Łososia drobniutko pokroić lub rozdrobnić malakserm (nie na jednolitą miazgę).
Cebulę drobno posiekać a kapary pokroić na malutkie kawałeczki.

Doprawianie:

Tatar z łososia (z kaparami)
Zamiast pieprzu cytrynowego można dodać zwykły oraz doprawić sokiem z cytryny.

Łososia, cebulę i kapary wymieszać z oliwą i doprawić pieprzem cytrynowym oraz jeśli ktoś chce można odrobinką soli. Sam łosoś jest słony.
Łososia ze zdjęcia ułożyłam na chlebie i dookoła posypałam dodatkiem posiekanej cebuli.