Gobusiaa

Gobusiaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 15]

Tatar z łososia z mango i avocado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 397
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny tatar ze świeżego łososia z egzotyczną nutą owoców. Świetna alternatywa dla miłośników potraw z surowym mięsem.

Tatar z łososia z mango i avocado

Składniki:

Tatar z łososia z mango i avocado

Tatar

Do dekoracji

Sposób przygotowania:

Tatar z łososia z mango i avocado

ETAP 1:

Łososia umyć, pokroić w kostkę. Skropić sokiem z limonki, doprawić solą i pieprzem.

Awokado pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z limonki i dodać posiekaną cebulkę.

Mango również pokroić w kostkę i wymieszać z posiekaną papryczką. Ilość chilli wedle uznania.

Układamy warstwami na krążku wycięty z chleba żytniego.

Kusi wyglądem i smakiem. Oczywiście można podać tradycyjnie wymieszanego :)