Tatar ze śledzia

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Tatar ze śledzia

Brak Ci pomysłu na prostą w przygotowaniu, efektowną i smaczną przystawkę? Przygotuj rybny tatar - podany na plastrach jabłka z pewnością przykuje uwagę Twoich gości.

Składniki:

Tatar ze śledzia

 

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzia
1. Jabłko pokrój na plastry, usuń gniazda nasienne i skrop sokiem z cytryny. Śledzia wymocz, osusz i posiekaj drobno. Cebulę obierz i razem z ogórkami pokrój w drobną kosteczkę.

2. W miseczce dokładnie wymieszaj musztardę, oliwę, śledzia, cebulę i połowę ogórków.

3. Plastry jabłka przekładaj przygotowaną masą śledziową. Na koniec udekoruj posiekaną natką, resztą ogórka i kaparami. Posyp grubo zmielonym pieprzem.