tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Tortille z fasolką, pieczarkami i kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu tortille z kurczakiem, fasolką szparagową i pieczarkami.

Tortille z fasolką, pieczarkami i kurczakiem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Tortille z fasolką, pieczarkami i kurczakiem

Na tortille z pieczarkami, fasolką i kurczakiem

  • 4 placki tortilli bazyliowo-pomidorowych z mojego przepisu
  • 200 g fasolki szparagowej zielonej mrożonej
  • 150 g pieczarek
  • 100 g mięsa z piersi kurczaka
  • 40 g papryki zielonej
  • papryka ostra mielona
  • pieprz ognisty
  • majeranek
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Tortille z fasolką, pieczarkami i kurczakiem
1) Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę lub na mniejsze kawałki (jak wolimy).

2) Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone pieczarki i posypujemy majerankiem.

3) Do podsmażonych pieczarek wrzucamy rozmrożoną fasolkę szparagową. Przez jeszcze chwilę podsmażamy i ściągamy z ognia.

4) Paprykę myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy w małym garnuszku.

5) Mięso z kurczaka kroimy w kosteczkę, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz na patelni, wsypujemy paprykę ostrą, pieprz ognisty i smażymy. 

6) Usmażone mięso przekładamy na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru tłuszczu.

7) Na tortille wykładamy fasolkę z pieczarkami.

8) Następnie kładziemy podsmażone mięso z kurczaka.

9) Na koniec dajemy podsmażoną paprykę i wbijamy wykałaczki - tak jak na zdjęciu.
Tortille z fasolką, pieczarkami i kurczakiem
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone pieczarki i posypujemy majerankiem.
Tortille z fasolką, pieczarkami i kurczakiem
Do podsmażonych pieczarek wrzucamy rozmrożoną fasolkę szparagową. Przez jeszcze chwilę podsmażamy i ściągamy z ognia.
Tortille z fasolką, pieczarkami i kurczakiem
Paprykę myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy w małym garnuszku.
Tortille z fasolką, pieczarkami i kurczakiem
Mięso z kurczaka kroimy w kosteczkę, wrzucamy na rozgrzany tłuszcz na patelni, wsypujemy paprykę ostrą, pieprz ognisty i smażymy.
Tortille z fasolką, pieczarkami i kurczakiem
Na placki tortilli wykładamy fasolkę z pieczarkami.
Tortille z fasolką, pieczarkami i kurczakiem
Następnie kładziemy podsmażone mięso z kurczaka i paprykę.

Tagi:

danie