migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1239]

Tosty z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Z córeczką byłyśmy głodne więc zrobiłyśmy sobie osty z patelni. Mam opiekacz ale na cztery tosty nie opłacało się go nawet wyciągać i rozgrzewać. Z patelni wyszły równie pyszne jak z opiekacza.

Tosty z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z patelni

 

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 4 plastry wędliny
  • 4 plastry żółtego sera
  • masło lub margarnyma do posmarowania kromek
  • 2-3 jajka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Tosty z patelni
Cztery kromki chleba tostowego posmarować masłem. Na każdej posmarowanej kromce ułożyć po plasterku wędliny i sera. Przykryć pozostałymi czterema kromkami i przekroić na trójkąty. Jajka roztrzepać widelcem. W jajku panierować trójkątne kanapki a następnie smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Pyszne i gorące tosty podałam z pomidorkami koktajlowymi. 
Tosty z patelni
Etap 1 Cztery kromki chleba tostowego posmarować masłem.
Tosty z patelni
Etap 2 Na każdej posmarowanej kromce ułożyć po plasterku wędliny i sera.
Tosty z patelni
Etap 3 Jajka roztrzepać widelcem. W jajku panierować trójkątne kanapki.
Tosty z patelni
Etap 4 Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.