AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Tradycyjne kotlety mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety mielone to klasyczne danie, które gosci w wielu domach. Pysznie smakują podane z ziemniakami oraz buraczkami.

Tradycyjne kotlety mielone

Składniki:

Tradycyjne kotlety mielone

 

  • Mięso mielone wieprzowe np z łopatki - 1 kg
  • cebula - 2 sztuki
  • kajzerka
  • 2 jajka
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki
  • mleko do namoczenia kajzerki

Sposób przygotowania:

Tradycyjne kotlety mielone
Cebulę pokroiłam i zeszkliłam na oleju. Bułkę namoczyłam w mleku.

Mięso mielone przerzuciłam do miski, dodałam przestudzoną cebulę, bułkę, dwa jajka oraz przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszałam.

Następnie uformowałam kotlety, które obtoczyłam w bułce tartej i usmażyłam na oleju na złoty kolor.

Tagi:

mięsa dania