Sposób przygotowania:
Truskawkowe babeczki po francusku
Ciasto francuskie świeże rozwijamy i kroimy na 12 równych kawałków.Papierowe papilotki wkładamy do formy i ciastem wylepiamy a'la koszyczki,truskawki myjemy ,zdejmujemy szypułki osuszamy na sicie,kroimy na małe cząstki ukłądamy w foremkach na cieście i posypujemy cukrem trzcinowym każdą babeczkę.
Kruszonka: Mąkę pszenną wsypać do miseczki ,dodać cukier kryształ oraz masło palcami rozgniatamy aby skąłdniki sie połączyły i sypiemy na wierzch babeczek.piekarnik rozgrzewamy do 200* i pieczemy około 15 -20 minut.Pycha!
Kruszonka: Mąkę pszenną wsypać do miseczki ,dodać cukier kryształ oraz masło palcami rozgniatamy aby skąłdniki sie połączyły i sypiemy na wierzch babeczek.piekarnik rozgrzewamy do 200* i pieczemy około 15 -20 minut.Pycha!
zewa
2milutka
na deser idealne:)
edytaha
2milutka
Proszę bardzo:)
Sarenka
monikaT83
2milutka
tak szybko i smaczniutko:)