msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Tutti Frutti waniliowo-owocowe.

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 18

Z mojego sprawdzonego przepisu na szarlotkę zmodyfikowałam ciasto na owocowe z serkiem waniliowym.

Tutti Frutti waniliowo-owocowe.

Składniki:

Tutti Frutti waniliowo-owocowe.

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tutti Frutti waniliowo-owocowe.
Z mąki,proszku do pieczenia, margaryny, masła,żółtek i 3/4 szklanki cukru zagnieść kruche ciasto.(Najpierw można je posiekać nożem a później szybko zagnieść ręką.)Podzielić na 3 części, z czego jedna ma być trochę większa.Blachę do pieczenia o wymiarach 25*40 wyłożyć papierem do pieczenia i wykleić największą porcją ciasta.Pozostałe zamrozić.
Serek waniliowy wymieszać dokładnie z jogurtem naturalnym i rozsmarować na cieście.
Owoce umyć,truskawki podzielić na ćwiartki wzdłuż, morele pokroić w grube plastry, winogrona na połówki,kiwi obrać i w półplasterki. Ułożyć ukośnie na serku (wtedy krojąc kawałki będziemy mieć obok siebie różne owoce).Na owoce zetrzeć na grubej tarce jedną z zamrożonych części ciasta.
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.Dodawać następnie stopniowo cukier a na koniec kisiel jabłkowy i mąkę ziemniaczaną.Pianę rozsmarować na cieście i zetrzeć ostatnią część mrożonego ciasta.Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok.55 minut (do godziny).