Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Udka z grilla marynowane w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Przepyszne grillowane mięsko, które wcześniej zostało zamarynowane w pomidorowym sosie - całość wyszła smakowicie

Udka z grilla marynowane w pomidorach

Składniki:

Udka z grilla marynowane w pomidorach

 

Sposób przygotowania:

Udka z grilla marynowane w pomidorach
Pomidory sparzamy ze skórki i blendujemy, dodajemy olej, sól, pieprz i zioła - całość mieszamy. Do powstałej marynaty wkładamy umyte udka i odstawiamy na 4 godziny do lodówki - można na całą noc. Następnie udka wykładamy na rozgrzanego grilla i grillujemy do miękkości mięska po kilkanaście minut z dwóch stron.

Tagi:

grill zioła