Tit

Tit

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 820]

Uszka wigilijne

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grzyby opłukać, zalać wodą i odstawić na noc do namoczenia. Następnego dnia gotować je w tej samej wodzie. Po ostudzen

Uszka wigilijne

Składniki:

Uszka wigilijne

 

Sposób przygotowania:

Uszka wigilijne
Grzyby opłukać, zalać wodą i odstawić na noc do namoczenia.

Następnego dnia gotować je w tej samej wodzie.

Po ostudzeniu drobniutko posiekać.

Drobniutko posiekać również cebulę i poddusić ją na maśle.

Do cebuli dodać posiekane grzybki i natkę, doprawić na ostro. Ostudzić.

Zagnieść ciasto na uszka z mąki, jajka, soli i filiżanki przegotowanej wody.

Ciasto rozwałkować i wycinać z niego małe kółeczka.

Nałożyć farsz i zalepiać. Gotować w osolonym wrzątku do wypłynięcia.