2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Wątróbka w sosie musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo rzadko robię wątróbkę ,potrawa jest łatwa,najlepiej smakuje z chlebkiem..

Wątróbka w  sosie musztardowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka w sosie musztardowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka w sosie musztardowym
Wątróbkę myjemy ,oczyszczamy z błonek ,panierujemy w mące pszennej. cebulę obieramy kroimy na piórka ,masło rozpuszczamy na patelni dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy do miękkości.Gdy cebula będzie miękka ,dodajemy wątróbkę ,oprószamy przyprawami do smaku i dusimy 15 minut pod przykryciem następnie wlewamy bulion ,dodajemy resztę pozostałej mąki oraz musztardę ,dusimy aż sos zgęstnieje i część odparuje(około 5 minut) Doprawiamy śmietaną ale można z niej zrezygnować. podajemy gorącą z pieczywem.
Wątróbka w  sosie musztardowym
wątróbkę myjemy osuszamy czyscimy z błonek
Wątróbka w  sosie musztardowym
cebulę obieramy i kroimy nożem w piórka..
Wątróbka w  sosie musztardowym
następnie podduszamy na maśle do miękkości
Wątróbka w  sosie musztardowym
dodajemy obtoczoną w mące watróbkę doprawiamy do smaku