Wątróbka z cebulą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybki i smaczny obiadek to rozwiązanie dla zapracowanych. Wątróbka ma co prawda wielu przeciwników, ale my ją lubimy.

Wątróbka z cebulą i pieczarkami

Składniki:

Wątróbka z cebulą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka z cebulą i pieczarkami

ETAP 1:

Wątróbka z cebulą i pieczarkami
Przesmażone wątróbki doprawiamy solą i pieprzem

Oczyszczone, umyte i osuszone wątróbki przesmażamy z obu stron na rozgrzanym maśle. Oprószamy solą i pieprzem.

ETAP 2:

Wątróbka z cebulą i pieczarkami
Pokrojone pieczarki wraz z cebulą odparowujemy

Oczyszczone i umyte pieczarki kroimy w plasterki. Razem z pokrojoną w ćwierć plastry cebulą i odrobiną soli odparowujemy.

ETAP 3:

Wątróbka z cebulą i pieczarkami
Wątróbki, pieczarki i cebulę zalewamy wodą i zagotowujemy

Przygotowane pieczarki z cebulą dodajemy do przesmażonej wątróbki. Zalewamy wodą i zagotowujemy. Sos zagęszczamy mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody i doprawiamy według uznania jeśli zajdzie taka potrzeba.