agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Wątróbka z jabłkiem, cebulą i pieczarką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciekawe i smaczne połączenie wątróbki kwaśnego jabłka i pieczarek. Smaczne obiadowe danie najlepiej smakuje z pieczywem.

Wątróbka z jabłkiem, cebulą i pieczarką

Składniki:

Wątróbka z jabłkiem, cebulą i pieczarką

 

  • wątróbka drobiowa 500 g
  • Jabłko kwaśne 2 szt
  • cebula 4 szt
  • pieczarki 300 g
  • olej do smażenia
  • sól pieprz,
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Wątróbka z jabłkiem, cebulą i pieczarką
Wątróbkę drobiową myjemy osuszamy, kroimy na drobniejsze kawałki. Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę.

Cebulę obieramy kroimy w grubą kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażamy pieczarki z cebulką dodajemy oprószoną przyprawami wątróbkę chwilę podsmażamy, następnie podlewamy wodą dusimy dodajemy jabłka. Nadal dusimy do miękkości, następnie doprawiamy.

Podajemy z dodatkiem ogórka kwaszonego i pieczywa,