Babeczka35

Babeczka35

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1114]

Wielkanocne jajka nadziewane pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na Wielkanocne śniadanie polecam przygotować takie nadziewane jajka. Przygotowuje się je bardzo szybko i są bardzo smaczne. A jak lubicie pieczarki to na pewno Wam posmakują. Smacznego.

Wielkanocne jajka nadziewane pieczarkami

Składniki:

Wielkanocne jajka nadziewane pieczarkami

Składniki:

Sposób przygotowania:

Wielkanocne jajka nadziewane pieczarkami
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka.

2. Pieczarki dokładnie odsączamy z zalewy ( kilka malutkich odkładamy do dekoracji ) i razem z żółtkami kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do nich majonez i drobno pokrojoną natkę pietruszki ( odrobinę odkładamy do dekoracji ), mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3. Połówki jajek napełniamy farszem, dekorujemy małymi pieczarkami i posypujemy natką pietruszki.

4. Przed podaniem można schłodzić w lodówce.

5. Smacznego.