mikasia

mikasia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

wiosenna sałatka ze szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ciekawa sałatka z wiosennych składników:), lekka, prosta i szybka w przygotowaniu

wiosenna sałatka ze szczypiorkiem

Składniki:

wiosenna sałatka ze szczypiorkiem

 

  • 2 opakowania makaronu z zupek chińskich (u mnie vifon)
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • puszka kukurydzy
  • 1 ogórek zielony
  • 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • odrobina nasion słonecznika łuskanego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

wiosenna sałatka ze szczypiorkiem
Makaron z obu opakowań zupek pokruszyć, wysypać do większej miseczki. W szklance rozmieszać jogurt z majonezem, następnie mieszaniną zalać makaron, odstawić na 30 minut by makaron napęczniał. Co jakiś czas przemieszać. Rzodkiewki i szczypior umyć i drobno pokroić, a kukurydzę odcedzić z zalewy. Ogórka pokroić w kosteczkę. Gdy makaron będzie miękki dodać pokrojone warzywa i dosypać łyżkę słonecznika (niekoniecznie), doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego:)

Tagi:

makaron