Sposób przygotowania:
Wiosenne owocowe naleśniki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W misce czy garnku roztrzepujemy jajka, dodajemy mąkę, mleko, olej, cukier, sok malinowy oraz koncentrat i wszystko mieszamy do połączenia składników. Jeśli ciasto będzie za wodniste dodajemy mąkę natomiast jak będzie za gęste dodajemy mleko. Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron. Twaróg rozgniatamy widelcem następnie mieszamy z jogurtem. Na usmażone naleśniki nakładamy twarożek, składamy je na pół i jeszcze raz na pół - wyglądem przypominają trójkąty. Podgrzewamy na rozgrzanym oleju. Układamy na talerzu w kwiatek i dekorujemy ulubionymi owocami. Bardzo polecam :)
* polałam całość golden syrup'em.
W misce czy garnku roztrzepujemy jajka, dodajemy mąkę, mleko, olej, cukier, sok malinowy oraz koncentrat i wszystko mieszamy do połączenia składników. Jeśli ciasto będzie za wodniste dodajemy mąkę natomiast jak będzie za gęste dodajemy mleko. Smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron. Twaróg rozgniatamy widelcem następnie mieszamy z jogurtem. Na usmażone naleśniki nakładamy twarożek, składamy je na pół i jeszcze raz na pół - wyglądem przypominają trójkąty. Podgrzewamy na rozgrzanym oleju. Układamy na talerzu w kwiatek i dekorujemy ulubionymi owocami. Bardzo polecam :)
* polałam całość golden syrup'em.
zbysiowa
BartoliniBartoleus
gosia56
Gosia85
jaNina
Przepisy DORCI