Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Włoska sałatka z olejem arganowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Olej arganowy doskonale złagodził smak rukoli i nadał jej lekko orzechową nutę- sałatka wyszła przepyszna

Włoska sałatka z olejem arganowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Włoska sałatka z olejem arganowym

 

  • 10 dag rukoli
  • 1 średni pomidor
  • 12,5 dag mozzarelli
  • 4 dag czarnych oliwek krojonych
  • 3 łyżki oleju arganowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Włoska sałatka z olejem arganowym
Rukolę płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Pomidora myjemy, wycinamy zdrewniałą część i kroimy w ćwiartki talarków. Wlewamy olej arganowy, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Sałatkę nakładamy na talerz. Posypujemy pokrojoną w cienkie słupki mozzarellą oraz krojonymi czarnymi oliwkami. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Włoska sałatka z olejem arganowym
Rukolę płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Pomidora myjemy, wycinamy zdrewniałą część i kroimy w ćwiartki talarków.
Włoska sałatka z olejem arganowym
Wlewamy olej arganowy, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Włoska sałatka z olejem arganowym
Sałatkę nakładamy na talerz. Posypujemy pokrojoną w cienkie słupki mozzarellą oraz krojonymi czarnymi oliwkami.