rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Włoskie Latte Macchiato

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pierwszy raz zrobiłam i mi wyszło śliczne 3 warstwowe

Włoskie Latte Macchiato

Składniki:

Włoskie Latte Macchiato

 

  • 1 gorace espresso lub mocna kawa rozpuszczalna
  • 200ml goracego spienionego mleka
  • ewentualnie kakao do posypania

 

Sposób przygotowania:

Włoskie Latte Macchiato
Przygotować espresso(ja zapażyłam zwykłąkawę rozpuszczalną w małej ilości wody).Mleko Rozgrzac do 60st.C,spienić i odstawić na minutę,aby utworzyła się pianka.Wlać mleko do wysokiej szklanki,a następnie bardzo ostrożnie(najlepiej po wypukłej stronie łyżeczki)wlewać kawę do mleka,żeby mogły powstać warstwy.Jeśli ktoś ma ochote można posypać kakao i włóżyć łyżeczkę z długim trzonkiem.

Tagi:

kawa