SUPERPRZEPIS

Wołowe burgery

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Wołowe burgery Więcej zdjęć (4)

Pyszne i soczyste burgery bez nadmiaru tłuszczu

Składniki:

Wołowe burgery

 

 

Sposób przygotowania:

Wołowe burgery
Polędwicę wołową miksujemy rozdrabniaczem przez 10 sekund lub drobno siekamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Kolendrę rozgniatamy w moździerzu i dodajemy do mięsa wraz ze słodką papryką. Doprawiamy pieprzem i szczyptą soli (kotlety ostatecznie posolimy już po usmażeniu). Formujemy nieduże kotlety i wkładamy mięso na godzinę do lodówki. Smarujemy z obu stron odrobiną oleju. Smażymy na grillu stołowym lub ogrodowym przez 4 minuty z każdej strony. Przed podaniem doprawiamy solą.
Wołowe burgery
Polędwicę wołową miksujemy rozdrabniaczem przez 10 sekund lub drobno siekamy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wołowe burgery
Kolendrę rozgniatamy w moździerzu i dodajemy do mięsa wraz ze słodką papryką. Doprawiamy pieprzem i szczyptą soli (kotlety ostatecznie posolimy już po usmażeniu). Formujemy nieduże kotlety i wkładamy mięso na godzinę do lodówki.
Wołowe burgery
Smarujemy z obu stron odrobiną oleju. Smażymy na grillu stołowym lub ogrodowym przez 4 minuty z każdej strony.