slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 811]

Wytrawne gofry dyniowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne wytrawne gofry dyniowe bez glutenu. Gofry swój piękny kolor zawdzięczają puree z dyni oraz dodatkowi kurkumy i curry. Gofry świetnie zastępują tradycyjny chleb w kanapkach. Polecam.

Wytrawne gofry dyniowe

Składniki:

Wytrawne gofry dyniowe

 

  • 1/2 szkl puree z dyni
  • 1/2 szkl mąki bezglutenowej (mixu)
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka suszonej cebuli
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
  • 1/2 łyżeczki czosnku, pieprzu, kurkumy i curry

Sposób przygotowania:

Wytrawne gofry dyniowe
Do miski przekładamy puree z dyni, jajko i olej oraz miksujemy. Następnie dosypujemy mąkę oraz wszystkie przyprawy ( suszona cebula, soli, proszku do pieczenia, czosnku, pieprzu, kurkumy i curry) i ponownie miksujemy.

Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcję ciasta. Pieczemy gofry na złoty kolor.

Podajemy.