Sposób przygotowania:
Zakochany tatar z wędzonego łososia
Łososia dzielimy na mniejsze kawałki i rozgniatamy widelcem na drobno. Z limonki wyciskamy sok i ścieramy skórkę i dodajemy. Szalotkę siekamy jak najdrobniej i również dodajemy. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok. Z chleba za pomocą foremki w kształcie serca wykrawamy serduszka. Każde serduszką wraz z foremką kładziemy na talerzy czy deseczce zależy jak będziemy podawać i napełniamy tatarem po same brzegi. Tak postępujemy z resztą tatara i serduszek. Dekorujemy skórka z limonki i np. sosem z borówki czy też żurawiną, żeby był jakiś czerwony - walentynkowy akcent. Tatar oczywiście można zrobić z łososia surowego będzie równie pyszny.
Agiatis
paulisia_elk