katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

"Zapiekanka" chlebowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zapiekanka chlebowa a właściwie to zasmażanka bo chlebek jest smażony i jest to pewien sposób na wykorzystanie starszego pieczywa.

"Zapiekanka" chlebowa Więcej zdjęć (6)

Składniki:

"Zapiekanka" chlebowa

 

  • kromki chleba 10 szt
  • szynka 5 plastrów dużych
  • żółty ser 5-10 plastrów
  • ogórki konserwowe ok 3 szt duże
  • jajka 2 szt
  • mleko ok 3 łyżki
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przygotowania:

"Zapiekanka" chlebowa
Kromki chleba( może być czerstwy) składamy po dwie i od środka obie smarujemy troszkę masłem. Na kanapkach układamy pokrojoną w plastry szynkę, ser i pokrojone w plastry ogórki.

Kromki chleba składamy i panierujemy w roztrzepanym jajku z mlekiem i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Zapiekanka chlebowa
Kromki chleba od środka cienko smarujemy masłem.
Zapiekanka chlebowa
Na kromkach kładziemy szynkę ser i ogórki.
Zapiekanka chlebowa
Kromki chleba składamy i panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Zapiekanka chlebowa
Kanapki smażymy na rumiano i osączamy na papierowym ręczniku.
Zapiekanka chlebowa
Kanapki gotowe smacznego:)