zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 703]

Zapiekanka rybna z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

pyszne i sycące danie

Zapiekanka rybna z pieczarkami

Składniki:

Zapiekanka rybna z pieczarkami

 

  • 1 kg. filetów np. mintaj,panga- popruszyć mąka i usmażyć na oleju
  • 60 dkg. pieczarek i 3 duże cebule , posiekane w pół talarki-udusić na margarynie
  • 40 dkg.sera żółtego zetrzeć na grubej tarce
  • 5 szt. jajek -ugotować na twardo i pokroić w pół talarki
  • 2 jajka i kubek śmietany- roztrzepać
  • wegeta, zioła do pizzy lub zioła prowansalskie do posypania , czosnek jak ktoś lubi

Sposób przygotowania:

Zapiekanka rybna z pieczarkami
na blaszce układać warstwami: na spód usmażone filety na filety posiekane jajka na jajka uduszona cebula z pieczarkami, posypać przyprawami zalać jajkami ze śmietaną całość posypać żółtym serem włożyć do piekarnika i zapiekać jakieś 30 - 40 minut, temp.około 180 st.C podawać na ciepło polane ketchupem