lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zapiekanki z domowych bagietek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wczoraj pisałam wam, że piekę bagietki, a dziś z nich powstały pyszne zapiekanki z farszem z pieczarek. Bardzo smaczne i pożywne.

Zapiekanki z domowych bagietek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanki z domowych bagietek

Składniki:

  • bagietka
  • pieczarki 400 g
  • keczup łagodny do posmarowania przed pieczeniem i po upieczeniu
  • sól prowansalska
  • oregano
  • bazylia
  • czosnek 2 ząbki
  • olej rydzowy
  • ser żółty 200 g

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z domowych bagietek

Wykonanie:

Bagietki przekroiłam w poprzek i posmarowałam je keczupem.

Posypałam oregano i bazylią oraz sola prowansalską.

Pieczarki starłam na tarce na średnich oczkach i usmażyłam razem z drobno posiekanym czosnkiem na oleju rydzowym, posoliłam solą prowansalską.

Farsz przełożyłam na bagietki i posypałam startym serem dosyć sporo tego sera dałam.

Piekłam w 170 stopniach na dolnym poziomie piekarnika do rozpuszczenia sera.

Zapiekanki z domowych bagietek
Wczorajsze bagietki przekroiłam w poprzek.
Zapiekanki z domowych bagietek
Polałam keczupem,rozprowadziłam na całej powierzchni i posypałam przyprawami.
Zapiekanki z domowych bagietek
Pieczarki starłam na tarce na średnich oczkach i usmażyłam na oleju rydzowym posoliłam sola prowansalską.
Zapiekanki z domowych bagietek
Farsz przełożyłam na bagietki i posypałam startym serem dosyć sporo tego sera dałam. Piekłam w 170 stopniach na dolnym poziomie piekarnika do rozpuszczenia sera.

Tagi:

zapiekanka