zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 700]

Zapiekanki z pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Chrupiące, przepyszne, zapiekanki z serem i pieczarkami. Przygotowane w domu są o niebo lepsze niż z przydrożnej budki.

Zapiekanki z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekanki z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z pieczarkami
Najpierw przygotowuję pieczarki, obieram je, przepłukuję, kroję w cieniutkie plasterki. Zawsze najpierw je obgotowuję, odcedzam i przesmażam na masełku z drobno pokrojoną cebulą , całość solę do smaku, Smażę do momentu aż woda całkiem odparuje.

Bagietki przecinam na połówki i każdą dzielą na trzy ( z jednej bagietki mam 6 porcji) Każdą kromkę smaruję cieniutko masłem i zapiekam około 5 minut w 180 st C

Na podpieczone układam plasterki sera żółtego, na ser wykładam pieczarki, posypuje delikatnie pieprzem i papryką , ewentualnie solą. Zapiekam do rozpuszczenia się sera , jakieś 10 minut.



*źródło wż
Zapiekanki z pieczarkami
Najpierw przygotowuję pieczarki, obieram je, przepłukuję, kroję w cieniutkie plasterki.
Zapiekanki z pieczarkami
Każdą kromkę smaruję cieniutko masłem
Zapiekanki z pieczarkami
Na podpieczone układam plasterki sera żółtego
Zapiekanki z pieczarkami
Zapiekam do rozpuszczenia się sera , jakieś 10 minut.

Tagi:

sery ser