Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 361]

Zapiekanki z tuńczykiem, oliwkami i grana padano

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny domowy fast food, ze świetnie dobranymi dodatkami. Nie znam nikogo, komu nie posmakowałyby takie zapiekanki.

Zapiekanki z tuńczykiem, oliwkami i grana padano Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zapiekanki z tuńczykiem, oliwkami i grana padano

 

  • 1 duży pomidor
  • 2 puszki kawałków tuńczyka w sosie własnym
  • 4 bułki typu "paluch" lub półbagietki
  • 8 łyżek sosu tatarskiego
  • 70 g sera grana padano
  • 100 g oliwek zielonych bez pestek

Sposób przygotowania:

Zapiekanki z tuńczykiem, oliwkami i grana padano
1. Bułki przekroić na pół, posmarować łyżeczką sosu tatarskiego, wysypać startego grana padano.

2. Tuńczyka odsączyć z zalewy, ułożyć na zapiekankach. Położyć pokrojone w grubsze plasterki oliwki. Na to posypać znów 1/3 sera.

3. Ułożyć po dwa plastry pomidora, wysypać pozostały ser. Zapiekać około 15 w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

Smacznego!
Zapiekanki z tuńczykiem, oliwkami i grana padano
Zapiekanka z pomidorem, tuńczykiem, serem i oliwkami