Poradnik Domowy

Poradnik Domowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Zawijaski z cynamonem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Wyjątkowo prosty i szybki słodki wypiek. Potrzeba do niego niewiele składników, a każdy z nich znajdziesz w każdym okolicznym sklepie. Smacznego!

Zawijaski z cynamonem

Składniki:

Zawijaski z cynamonem

 

  • mrożone ciasto francuskie (2 płaty po ok. 10 dag)
  • brązowy cukier
  • cynamon
  • 2 jajka

Sposób przygotowania:

Zawijaski z cynamonem
1. Ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać brązowym cukrem i cynamonem, zrolować dwustronnie wzdłuż dłuższych boków, tak by dwa wałeczki ciasta spotkały się dokładnie na środku.

2. Ponownie posmarować jajkiem i pokroić w poprzek na kawałki długości mniej więcej 1 cm. Ułożyć na posmarowanej masłem blasze. Piec ok. 15 minut w temperaturze 180°C.