zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2414]

Żeberka w skorupce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Żeberka w skorupce to potrawa na danie główne.

Żeberka w skorupce

Składniki:

Żeberka w skorupce

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w skorupce
Żeberka umyj i pokrój na niewielkie kawałki. Włóż do garnka, zalej wodą aby całe mięso przykryło, zagotuj. Zdejmij powstałe szumowiny, dodaj wszystkie przyprawy i gotuj na niewielkim ogniu do miękkości żeberka. Gdy będą miękkie wyjmij z wywary mięso ( wywar można wykorzystać do zupy ), chwilę niech przestygną i wyjmij kości. Każdy kawałek żeberek obtaczaj najpierw w bułce tartej, potem w jajku, znowu w bułce, jajku i jeszcze raz w bułce. Smaż na oleju do zrumienienia. Panierka jest chrupiąca a mięsko miękkie. Możesz jako dodatek użyć dobrze podsmażonych pieczarek.