Aga Z.

Aga Z.

Szef Kuchni
[Przepisów: 124]

Zielona sałatka ze szparagów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zielona sałatka ze szparagów- z sosem

Zielona sałatka ze szparagów

Składniki:

Zielona sałatka ze szparagów

 

  • 30 dag zielonych szparagów
  • Sol
  • Cukier
  • Masło
  • 15 dag wędzonej piersi indyczej
  • 18 dag pomidorów
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki oleju
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka musztardy

 

Sposób przygotowania:

Zielona sałatka ze szparagów
Szparagi włożyć do gotującej, osolonej wody z masłem i cukrem, pozostawić pod przykryciem przez ok. 25 min. Potem wyjąć, pokroić na kawałki. Pierś pokroić w wąskie paski. Dodać szparagi i pomidory i szczypiorek. Z octu, pieprzu, musztardy, soli sporządzić marynatę, wymieszać, dodać olej, ubić trzepaczką. Sosem polać sałatkę.

Tagi:

szparagi