Kobi1704

Kobi1704

Kucharz
[Przepisów: 13]

Ziemniaki w boczku i tymianku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Ziemniaki zapiekane w boczku i tymianku potraktowane sosem czosnkowym, są genialną przystawką/przekąską lub dodatkiem do dania głównego.

Ziemniaki w boczku i tymianku

Składniki:

Ziemniaki w boczku i tymianku

 

  • ziemniaki – 2 duże szt.
  • boczek wędzony – 1 opakowanie
  • świeży tymianek
  • sól, pieprz
  • sos czosnkowy

Sposób przygotowania:

Ziemniaki w boczku i tymianku
Wykonanie: obrane ziemniaki podgotować około 12 minut w osolonej wodzie. Ostudzić. Następnie pokroić w 1,5 cm plastry. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem (z obu stron).

Zawinąć boczkiem i ponownie posypać posiekanym, świeżym tymiankiem.

Piec w piekarniku (180 stopni) przez około 20 minut. Podawać gorące. 

Tagi:

ziemniaki