Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zimne nóżki - wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zimne nóżki to idealna przekąska dla wszystkich a w szczególności dla panów. Który pan nie lubi zimnych nóżek ?

Zimne nóżki - wieprzowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zimne nóżki - wieprzowe

 

 

Sposób przygotowania:

Zimne nóżki - wieprzowe
Nogi wieprzowe i golonkę myjemy w zimnej owdzie, wkładamy do garnka, zalewamy woda do wysokości mięsa. Marchew, pietruszkę seler obieramy, wkładamy do garnka, dodajemy połowę pietruszki, liść laurowy i ziele. Dodajemy łyżkę soli. Gotujemy pod częściowym przykryciem przez około 4 godziny na niewielkim ogniu - mięso ma się rozpaść. Przecedzamy - do gorącego wywaru dodajemy do smaku pieprz, przyprawę w płynie i sól, dodajemy żelatynę - mieszamy. Mięso z golonki kroimy w mniejsze kawałki, dodajemy pokrojoną cześć marchewki. mieszamy. Do miseczek przekładamy posiekaną natkę, dodajemy mięso, zalewamy wywarem. Odstawiamy w zimne miejsce do stężenia. Podajemy z cytryną.
Zimne nóżki - wieprzowe
do gara wkładamy nogi golonka i warzywa solimy
Zimne nóżki - wieprzowe
gotujemy przez kilka godzin do rozpadania się mięsa
Zimne nóżki - wieprzowe
do miseczki przekładamy pokrojone mięso z marchwią
Zimne nóżki - wieprzowe
zalewamy wywarem doprawionym z żelatyną

Tagi:

przyprawy