Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa cebulowa

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Pokrojoną w cienkie plasterki cebulę lekko podsmażyć na maśle, a pod koniec

Zupa cebulowa

Składniki:

Zupa cebulowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa
Pokrojoną w cienkie plasterki cebulę lekko podsmażyć na maśle, a pod koniec oprószyć mąką, zrumienić i wymieszać. Następnie wlać zimny wywar, wymieszać, dodać przyprawy, postawić na ogniu i gotować 20 min. Każdą kromkę bułki przekroić na cztery części, podsmażyć na tłuszczu i wszystkie włożyć do żaroodpornego wysokiego naczynia, zalać zupą i posy­pać serem. Wstawić naczynie do gorącego piekarnika i zapiekać  zupę cebulową 10 min.