Przyjaciółka

Przyjaciółka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Zupa dyniowa z sokiem pomarańczowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ta pyszna zupa znakomicie syci, rozgrzewa i wybornie smakuje. Jej nieco egzotyczny dyniowo-pomarańczowo-imbirowy smak zadowoli każdego smakosza.

Zupa dyniowa z sokiem pomarańczowym

Składniki:

Zupa dyniowa z sokiem pomarańczowym

 

Sposób przygotowania:

Zupa dyniowa z sokiem pomarańczowym
1. Nieobraną dynię pokrój na mniejsze kawałki, ułóż na blasze, polej kilkoma łyżkami oleju, piecz w temp. 190 st. C, aż stanie się miękka (ok. 30–35 min).

2. Przełóż do garnka, zalej bulionem i sokiem pomarańczowym. Dodaj imbir, zagotuj. Zmiksuj, dopraw solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Podawaj z pestkami dyni oraz śmietaną.