KingaKosmala13

KingaKosmala13

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 58]

Zupa grzybowa z podrobami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupę można gotować ze świeżych grzybów.

Zupa grzybowa z podrobami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa grzybowa z podrobami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z podrobami
Kości myjemy przekładamy do garnka ,dodajemy ziele angielskie gotujemy.Grzyby myjemy kilkakrotnie zmieniając wodę.Wrzucamy do zupy.Doprawiamy sola,vegetą.Podroby czyścimy i myjemy,następnie gotujemy chwilkę 2min.Odcedzamy dodajemy do zupy.Ziemniaki kroimy w kostkę i dorzucamy do gotującej się zupy.Zupę gotujemy na wolnym ogniu około godziny aż ziemniaki będą miękkie.Śmietanę z kilkoma łyżkami zupy rozrabiamy w kubku.Następnie dodajemy do zupy.Gotowe
Zupa grzybowa z podrobami
Kosci wkładamy do garnka zalewamy woda ,dodajemy ziele angielskie gotujemy.
Zupa grzybowa z podrobami
Podroby zagotowujemy odcedzamy.Grzyby namaczamy ,płukamy kilkakrotnie.
Zupa grzybowa z podrobami
Do gotującej sie zupy dodajemy grzyby,podroby,ziemniaki doprawiamy.Gotujemy
Zupa grzybowa z podrobami
Śmietanę wymieszaną w kubku dodajemy do zupy.