Poradnik Domowy

Poradnik Domowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Zupa-krem z marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 160
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeśli szukasz pomysłu na oryginalną zupę polecamy prosty i szybki do przygotowania krem z marchewki. Jest delikatny, aksamitny, słodko–ostry.

Zupa-krem z marchewki

Składniki:

Zupa-krem z marchewki

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z marchewki
1. Marchew i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na małe kawałki. Zalać bulionem, zagotować. Dodać posiekany imbir, paprykę i czosnek, gotować, aż warzywa będą miękkie.

2. Całość zblendować, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodać łyżkę masła, wymieszać, rozlać do talerzy. Do każdego dodać łyżkę śmietany.

3. Pestki dyni podprażyć na suchej patelni, posypać nimi zupę. 

Tagi:

zupa zupa krem