Medyta

Medyta

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Zupa krem z marchwi, fasoli i gruszek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa krem idealna dla osób dbających o linię.Gruszki sprawiają, że zupa ma lekko słodki smak. Mój trzyletni syn ją uwielbia. Polecam!

Zupa krem z marchwi, fasoli i gruszek Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa krem z marchwi, fasoli i gruszek

 

  • 3 marchewki
  • 2 małe pory lub jeden duży (białe części)
  • 3 gruszki
  • puszka białej fasoli
  • 4 łyżki masła
  • 2 kromki ciemnego chleba

Sposób przygotowania:

Zupa krem z marchwi, fasoli i gruszek
Pory umyć i pokroić w krążki. Marchew obrać i pokroić w półplasterki. Fasolę odsączyć z zalewy. Wgarnku roztopić masło i podsmażyć pory, marchew, fasolę i obrane ze skórki i pokrojone w plasterki gruszki. Zalać dwiema szklankami wody i gotować 20 minut. Po ugotowaniu, zupę zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Po nalaniu do talerzy dodać pokrojone w kostkę i przyrumienione kromki chleba. Można użyć gotowych grzanek.
Zupa krem z marchwi, fasoli i gruszek
Wszystko czego potrzebujemy to te oto produkty.